Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nutellowe rogaliki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 kg
śmietana 18 proc 4 łyżki
cukier 5 łyżek
margaryna 2 sztuki
jajko 4 sztuki
drożdże 10 dag
nutella 0 do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Nutellowe rogaliki

Mąkę przesiewamy na stolnicę. Dodajemy do niej śmietanę, cukier, marmoladę, jajka i rozkruszone drożdze. Zagniatamy ciasto, dokładnie mieszając wszystkie składniki.

Z ciasta formujemy kulę, owijamy ją folią i na 2 godziny odkładamy do lodówki, Po wyjęciu cienko wałkujemy, wycinamy trójkąty, nakładamy nutellę itp., i zawijamy w rogaliki.

Rogaliki układamy na posmarowanej tłuszczem i posypanej mąką lub bułką tartą blasze. Wierzch rogalików można posmarować białkiem. Pieczemy ok 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Posypujemy cukrem pudrem. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 09.07.2013 21:32
super do herbatki
plocia 12.05.2013 21:44
Zawsze chcę zrobić takie rogaliki a potem .. pozostają tylko chęci
PaniMISIOWA 26.12.2011 20:50
ale bym takie zjadła!
joanna77 11.12.2011 17:19
mniam
Robert10 11.12.2011 15:19
super
SyMiki 11.12.2011 14:25
bardzo ładne i na pewno pyszne
mari 11.12.2011 14:12
Były to moje pierwsze rogaliki, także przepraszam za ich kształt, następnym razem będzie bardziej rogalikowy ;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak