Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lin pieczony z warzywami

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wypatroszone liny 4
papryka czerwona 2
papryka żółta 2
papryka zielona 1
cebula 3
cebula czerwona 2
pomidor 3
czosnek 4 ząbki
oliwa 6 łyżek
cytryna 1
rozmaryn 6 gałązek
migdały 3 łyżki
ocet balsamiczny 2 łyżki
tymianek 1 pęczek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Lin pieczony z warzywami

Warzywa najpierw myjemy a potem suszymy , papryki kolorowe kroimy w ósemki , cebule i pomidory w ćwiartki i te wszystkie warzywa układamy na blaszce do pieczenia , potem dorzucamy czosnek tylko nieobrane ząbki a całość polewamy 4 łyżkami oliwy i wstawiamy do piekarnika na 20 minut w 200 st. Następnie bierzemy pół cytryny kroimy w cieniutkie plasterki , ryby umyte osuszone nacinamy skórkę w kilku miejscach a środek ryby oprósz sola , pieprzem , nafaszeruj cytryną i połową ziół. Połóż ryby na upieczonych warzywach skrop cytryną i pozostałą oliwą , posyp jeszcze ziołami i zapiekaj jeszcze 20 minut. Migdały blanszowane w słupkach upraż na suchej patelni . Upieczone ryby i połowę warzyw przełóż na pół misek i przykryj folią aluminiową . Pozostałe warzywa zmiksuj razem z sosem do pieczenia , migdałami i octem balsamicznym , dopraw tylko do smaku . A sos podawaj w osobnej miseczce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jozefinach 21.03.2012 11:33
Uwielbiam rybę z piekarnika.
Kate131 03.01.2012 07:54
fajna rybka
ronald88 13.12.2011 10:32
super
Margo1 11.12.2011 14:20
wiem :)
[email protected] 11.12.2011 14:14
Pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak