Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki malinowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 2 łyżki
mąka 4 łyżki
dżem malinowy
żółtko jajek
cukier puder 1 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki malinowe

Kroki postępowania

1
Mąkę, masło, cukier puder, żółtko oraz 1 łyżkę dżemu malinowego zagnitamy na gładkie ciasto. Ciasto dzielimy na 2 części. 1 z nich cienko wałkujemy i wykładamy nim foremki do babeczek
Krok 1 - Babeczki malinowe foto
2
Następnie do każdej wkładamy 1 lub 2 łyzeczki dżemu malinowego.
Krok 2 - Babeczki malinowe foto
3
Następnie wałkujemy drugą część ciasta którą przykładamy do foremek, a następnie docsikamy wałkiem (bok same odpadną od foremek i ciasto się złączy.
Krok 3 - Babeczki malinowe foto
4
babeczki pieczemy przez ok 20 minut w temp 180*.
Krok 4 - Babeczki malinowe foto
5
Zaraz po wyjęciu z piekarnika delikatnie wyjmujemy babeczki
Krok 5 - Babeczki malinowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 15.04.2013 19:54
Pyszne są te babeczki... z malinami marzenie :)
teresa18 25.01.2012 15:15
pyszne
Mati13 05.01.2012 10:42
bardzo ładnie wygladają, fajny pomysł!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak