Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

precelki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 25 dag
cukier 10 dag
tłuszcz 15 dag
żółtko jajek 1 szt
mąka 25 dag
cukier 10 dag
tłuszcz 15 dag
jajko 1 szt
drożdże 1 dag

Przepis i sposób przygotowania na: precelki

Zagnieść osobno ciasta kruche i drożdżowe. Oba ciasta połączyć siekając je nożem, po czym wyrobić rękami i formować z wałeczków precelki. Posmarować je jajem i posypać makiem, kminkiem, solą, cukrem lub polukrować. Piec do zrumienienia w dość gorącym piekarniku. Jeśli piekarnik nie będzie dostatecznie rozgrzany, precelki nie wyrosną, a wyschną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriso 12.12.2011 19:21
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak