Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

piernik z powidłami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szkl.
margaryna 1/2 kost.
cukier 1 szkl.
jajko 2 szt.
powidła śliwkowe 4 łyżki
kakao 2 łyżki
mleko 1 szkl.
marmolada
polewa czekoladowa
bakalie
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: piernik z powidłami

margarynę roztopić i wystudzić,jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę,dodać mleko,kakao,mąkę wymieszaną z sodą oczyszczoną i przyprawą do piernika,wymieszać i mieszając dodać powidła i margarynę mieszać tak aby powstała jednolita masa na koniec dodać bakalie wymieszać i wylać ciasto do wysmarowanej foremki upiec w temp.180st.ok.1 godz.po upieczeniu można piernik przełożyć marmoladą i polać polewą czekoladowa.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 10.07.2013 10:18
bardzo smaczny
IKrakowianka 03.06.2013 19:59
bardzo lubię takie pierniki
Angelika10 13.01.2012 00:18
pycha
Seba 05.01.2012 19:18
smaczzny
MAR3STA 16.12.2011 18:12
wspaniały!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak