Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina po chińsku na szybko

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sos sojowy 3 łyżki
sos chiński 1 słoik
ryż
tłuszcz do smażenia
karkówka 30 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina po chińsku na szybko

Kroki postępowania

1
Karkówkę kroimy w cienkie plasterki. Przekładamy do miseczki i wlewamy sos sojowym. Mieszamy, aby sos połączył się dokładnie z mięsem i odstawiamy na noc do lodówki.
Krok 1 - Wieprzowina po chińsku na szybko foto
2
Następnego dnia rozpuszczamy tłuszcz na patelni (ja użyłem tłuszczu z kaczki). Wrzucamy marynowane mięso i smażymy.
Krok 2 - Wieprzowina po chińsku na szybko foto
3
Obsmażamy mięso i dodajemy sos ze słoika. Dusimy kilka minut i gotowe.
Krok 3 - Wieprzowina po chińsku na szybko foto
4
Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie.
Krok 4 - Wieprzowina po chińsku na szybko foto
5
Tak przygotowanym sosem polewamy ugotowany biały ryż. Smacznego.
Krok 5 - Wieprzowina po chińsku na szybko foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 12.12.2011 22:07
też spróbuję z mięsem wieprzowym;)
Agnieszka_B 11.12.2011 20:42
Na szybko, a jaki efekt końcowy:)
aginaa 11.12.2011 19:58
super
Jolanta_P-S 11.12.2011 17:20
fajne zdjęcia
Magdalena67 11.12.2011 16:25
mniam
teresa18 11.12.2011 14:53
ekstra wieprzowinka
suzana 11.12.2011 13:01
super
Lotar 11.12.2011 12:54
super !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak