Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dynia z papryką w śmietanie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 30 dag
masło 1/2 łyżki
mąka 1 łyżka
smietana 18% 1/2 szkl
cebula
sól
cukier
koperek 1 łyżka
dynia 60 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Dynia z papryką w śmietanie

Cebulę obrać ,pokroić w talarki.Paprykę pokroić w paseczki.Miąższ dyni w słupeczki.Paprykę z cebulą zalać wodą 1/2l wrzątku,dodać sól,szczyptę cukru Dusić na małym ogniu do miękkości.Do papyki z cebula dodać pokojoną dynie i dalej dusimy ok 8-10 min.Mąkę dokładnie mieszamy ze śmietana i dodajemy do potrawy.Zagotować.Gotowe przełożyć do miseczek i posypać koperkiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 22.08.2012 16:09
ciekawe
Anna169Hosz 21.02.2012 20:38
Akurat rozkroiłam dynię, muszę wypróbować ten przepis.
iknbozka 08.02.2012 21:14
mniam
jasiek 11.01.2012 23:53
wyjątkowo ciekawi
Justyna37 24.12.2011 15:00
Smaczne
Luki 11.12.2011 19:06
pożywne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak