Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka z orzechami

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 50 dag
masło 25 dag
białko 3 szt
śmietana 3 łyżki
sól szczypta
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
orzechy włoskie 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka z orzechami

Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia, dodajemy masło, białka i cukier. Dodajemy śmietanę i zagniatamy ciasto. Rozwałkowujemy ciasto i wycinamy foremkami ciastka. Wierzch ciasteczek smarujemy białkiem i posypujemy startymi orzechami. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na ok 20 min. Można na koniec posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisza1 15.02.2013 14:31
fajne
Milena87 14.02.2013 18:06
mniam mniam palce lizać
Ibag24 27.09.2012 12:45
nie jadłam a wyglądają pysznie
Anna138 08.02.2012 10:53
fajne ciasteczka
MAR3STA 21.12.2011 13:36
pyszne
barbara11561 20.12.2011 01:26
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak