Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka nadziewana gotowanym mięsem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso gotowane 30 dag
kapusta biała 1/4 szt
papryka 8 szt
cebula 1 szt
słonina wędzona 10 dag
ryż 10 dag
Kukurydza z Puszki 1 szkl
kostka rosołowa 1 szt
pieprz do smaku
sól do smaku
przyprawa Przyprawa do zup Kucharek- do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka nadziewana gotowanym mięsem

Ryż ugotować w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej. Kapustę ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić ostudzić, odcisnąć z wody, drobno posiekać. Mięso mielone przemielić w maszynce. Na patelni stopić pokrojoną w drobną kosteczkę słoninę, wsypać posiekaną 1 paprykę i cebulę, podsmażyć. Do cebuli wsypać ryż, kukurydzę, mielone mięso, posiekaną kapustę, przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi, wymieszać. Paprykę umyć odciąć górne części, usunąć gniazda nasienne, napełnić farszem, nakryć odciętym wieczkiem, ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Włożyć do piekarnika. Zapiekać w temp 190 stopni około 15-20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 18.06.2013 07:40
muszę spróbować
IlonaAlbertos 13.09.2012 20:50
Zapowiada się smakowicie.
Łukasz15 17.04.2012 08:39
smaczna
zuzanna_z 16.12.2011 10:26
pyszne
Iwona51
Iwona51 14.12.2011 09:30
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak