Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka z miodem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 70 dag
miód 3 łyżki
olej 3 łyżki
Przyprawa do żeberek z miodem Prymat 1
czosnek 10 ząbków

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka z miodem

Kroki postępowania

1
Do miodu wlewamy olej i energicznie mieszamy by się wszystko połączyło, nastepnie przeciskamy obrany czosnek i dodajemy azem z przyprawą do żeberek, wszystko dokładnie mieszamy i nacieramy naszą marynatą zeberka.
Krok 1 - Żeberka z miodem foto
2
Żeberka zaraz po przygotowaniu mozemy wstawić do piekarnika. Pieczemy w temp 180*, przez ok 50 minut
Krok 2 - Żeberka z miodem foto
3
W razie potrzeby, gdyby się za bardzo rumieniły od miody, można lekko polać wodą. w trakcie pieczenia obracamy je na drugą stronę
Krok 3 - Żeberka z miodem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lotar 11.12.2011 13:00
smaczniutkie :)
Renia1 11.12.2011 11:28
piekne i zlociste!
Anna146 11.12.2011 08:49
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak