Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z łososiem na domowym bulionie

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżeczki
jajka przepiórcze 2 szt
natka pietruszki 1 gałązka
bulion warzywny 4 szklanki
marchew 1/2 z bulionu
łosoś filet 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z łososiem na domowym bulionie

Rybę czyścimy i kroimy na mniejsze kawałki. Gotujemy w odlanym bulionie. Jajeczka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w plasterki, które układamy na dnie filiżanek. Marchew z bulionu kroimy w plastry i wycinamy serduszka. Układamy w filiżance obok jajka i listków pietruszki. Ugotowanego łososia dzielimy na mniejsze kawałki i układamy w naczyniach. Bulion przelewamy przez sitko, zagotowujemy. Odmierzamy 4 filiżanki i mieszamy z żelatyną. Mieszamy i zalewamy rybę. Odstawiamy do lodówki do zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 26.12.2011 10:39
dziękuję
zuzanna_z 24.12.2011 14:34
fajne
zuzanna_z 24.12.2011 14:34
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak