Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słodkie paluszki

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciemnej czekolady 1 tabliczka
margaryny lub masła 3/4 kostki
cukru trzcinowego 100 g
mąki pszennej

Przepis i sposób przygotowania na: Słodkie paluszki

Margarynę wyjmujemy wcześniej z lodówki. Kroimy ją na małe kawałeczki i łączymy z mąką i cukrem wysypanymi na stolnicę. Wszystkie składniki mieszamy i wyrabiamy na gładkie ciasto. Przygotowane ciasto odstawiamy na 1 godzinę do lodówki.

Czekoladę łamiemy na mniejsze kawałki i wkładamy do małego rondelka . Rondelek z czekoladą wkładamy do większego garnka z wodą i podgrzewamy na małym ogniu ciągle mieszając, aż czekolada się rozpuści.

Ciasto wyjmujemy i dzielimy na 2 części. Wałkujemy i wykrajamy nożykiem kształt prostokątów, które nakłuwamy wykałaczką.

Ciastka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i zapiekamy w 180 C około 25 minut.

Po ostudzeniu polewamy masą czekoladową .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jastinka 04.01.2012 08:15
świetne
jolaxa1 02.01.2012 13:18
super
iziona 11.12.2011 09:22
Piękne ! i pewni bardzo smaczne
Ewa6274879 10.12.2011 22:21
świetna słodka przekąska :)
stokrotka 10.12.2011 21:33
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak