Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos koperkowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

koperek 1 pęczek
masło 2 łyżki
śmietana 12% 2 łyżki
mąka 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
kostka rosołowa 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sos koperkowy

Kostki rosołowe rozpuszczamy w 1,5 szkl wody. Masło topimy i dodajemy mąkę i robimy zasmażkę. Wlewamy przygotowany bulion i doprowadzamy do wrzenia. Następnie zestawiamy z ognia, dodajemy posiekany koperek i śmietanę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

meg1984 22.02.2013 21:26
jeden z moich ulubionych
aisza1 15.02.2013 14:30
mniam
Milena87 14.02.2013 18:07
lubię takie sosiki
barbara11561 14.01.2012 12:44
pyszny
Ewelina38 10.01.2012 13:34
przepyszny sosik
MAR3STA 04.01.2012 10:24
uwielbiam taki sosik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak