Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

witrażyki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 200 gram
cukier 100 gram
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
jajko 1 szt
masło 120 gram
cukier waniliowy 1/2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: witrażyki

Z wszystkich składników (oprócz landrynek ) zagnieść ciasto i schować na godz do lodówki. Rozwałkować na grubość 1/2 cm wyciąć szklanką ciastka , a środek ciastka wyciąć foremką . Piekarnik rozgrzać do 170 C i zapiekać ciastka ułożone na papierze do pieczenia przez 6 minut. Landrynki podzielić na kolory i rozbić na mniejsze kawałki . Po pierwszych 6 minutach wyjąć ciastka i środki wypełnić odrobiną landrynek. Piec jeszcze około 5 minut uważając żeby landrynki nie wykipiały . Pozostawić do wystygnięcia na papierze do pieczenia .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 29.05.2012 13:30
po prostu śliczne.
mic 27.04.2012 21:21
dle mnie bomba
katarzynka455 02.03.2012 14:45
pięknie wyglądają
rjustysia 02.03.2012 11:53
Super:) robiłam kiedyś podobne z tężejącą galaretką - nie wyszły ;)
IZABELA29 06.02.2012 16:07
śliczne
wiola28a 28.01.2012 21:57
extraaa
wiola28a 28.01.2012 21:57
extraaa
Wacław 10.01.2012 09:37
extra przepis
Justa32 03.01.2012 19:03
fantastycznie wyglądają
Mysiunia 30.12.2011 13:40
świetny pomysł z tymi landrynkami:) piękne ciasteczka:)
PaniMISIOWA 18.12.2011 12:38
świetny pomysł!
ziutula
ziutula 17.12.2011 00:27
ooo, jakie cudeńka...
AGNIESZKA144 11.12.2011 09:07
FAJNE

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak