Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini przekąski

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pumpernikiel 1 szt
ogórek 1 szt
papryka 1/2 mała
ser żółty 3-4 plastry
mascarpone
kabanos 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Mini przekąski

Chleb smarujemy średnią warstwą serka mascarpone. Warzywa myjemy i osuszamy. Ogórka kroimy w cienkie świartki talarków, paprykę w paseczki. Ser żółty siekamy w kosteczkę, a kabanosy kroimy w cienkie talarki. Na posmarowanym serkiem chlebie kładziemy po 4 ćwiartki talarków ogóka, na nich po 4 plasterki kabanosów i po 2 paski papryki czerwonej. Posypujemy posiekanym żółtym serem. Podajemy od razu po przygotowaniu. Wg upodobań możemy doprawić odrobiną soli i/lub pieprzu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 08.07.2013 23:07
kolorowe i smaczne
magduś83 20.04.2012 21:31
coś na ząb!!!
gusia1000 31.01.2012 17:51
Pycha.
anemon 12.01.2012 08:54
Urocze i pomysłowe kanapeczki.
Mariusz10 24.12.2011 09:56
świetne
rutynka 23.12.2011 13:51
mmm pycha!
MAR3STA 14.12.2011 19:20
ekstra wyszły;)
Kamila/kami007 11.12.2011 00:37
mmmm
sylwia / sytofala 10.12.2011 19:48
kuszące kolory

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak