Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paszteciki szpinakowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
szpinakmrożony 1/2 opakowanie
ser feta 1/2 opakowania
jajko 1 sztuka
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki szpinakowe

Dla lubiących szpinak:)

Paszteciki jako przekąska na imprezie. Ciasto francuskie zakupione w sklepie tniemy na kwadraty. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni.

Farsz sporządzamy na patelni. Łyżkę masła wrzucamy na podgrzaną patelnię. Wsypujemy szpinak. Do szpinaku wyduszamy czosnek, przyprawiamy dużą ilością czarnego pieprzu ( nie należy się go bać, gdyż w innym razie paszteciki będą mdłe) i soli. Gotowy szpinak musi ostygnąć.

Do miski przekładamy szpinak oraz drobne kawałki fety, mieszamy. Na środek kwadracików z ciasta francuskiego nakładamy farsz. Rogi kwadracików sklejamy do środka. Roztrzepanym jajkiem smarujemy górną warstwę ciasta francuskiego. Rozkładamy na blaszce. Pieczemy 10 minut. Należy kontrolować nasze paszteciki, jeśli zauważymy że nasze ciasto jest już brązowo-złote wyciągamy przekąskę i gotowe:)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 19.12.2011 23:53
wyglądają bardzo apetycznie :)
Marta43 10.12.2011 18:49
nawet jak nie lubisz szpinaku to w tej konfiguracji możesz się przekonać :)
fasola 10.12.2011 18:37
ciekawy jestem smaku takich pasztecików

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak