Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Małe klopsiki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
majeranek 1 łyżka
pieprz do smaku
sól do smaku
olej do smażenia
bułka czerstwa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Małe klopsiki

Bułkę moczymy w wodzie lub mleku, odciskamy i rozdrabniamy. Dodajemy do mięsa, wbijamy jajko, doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem . Wyrabiamy dokładnie masę.

Toczymy z niej kulki wielkości orzecha włoskiego, obtaczamy w tartej bułce i smażymy na oleju, obracając, by się dokładnie przyrumieniły z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 23.12.2013 14:01
pyszne klopsiki
Izabela/bella81 01.02.2013 08:31
lubię takie
ben-ka 19.08.2012 10:11
też takie lubię:)
pacpaw 01.06.2012 21:33
małe znaczy smaczne
ilka_86 19.01.2012 15:28
pyszne na obiad
M-W 11.12.2011 10:21
super klopsiki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak