Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wołowina z kartoflami duszona w piwie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 50 dag
olej 5 łyżek
piwo 2 butelki
cebula 6 szt
kartofle 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: wołowina z kartoflami duszona w piwie

Pokroić mięso na kawałki, obrumienić na rozgrzanym w szybkowarze oleju. Wrzucić do niego oczyszczoną i pokrojoną cebulę, zeszklić. Wlać piwo, posolić i popieprzyć. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 50 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po tym czasie szybkowar otworzyć, wrzucić oczyszczone i pokrojone kartofle. Szybkowar zamknąć i ogrzewać jeszcze 10 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiazur 10.12.2011 14:45
pycha
kasiazur 10.12.2011 14:45
pycha
kasiazur 10.12.2011 14:45
pycha
SmacznaPyza 10.12.2011 14:24
jaki gatunek piwa i ile dokładnie bo butelki są różnej pojemności ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak