Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz ala puszta

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sól do smaku
wołowina 70 dag
kminek troche
tłuszcz 8 dag
cebula 2 szt
papryka mielona 2 łyżeczki
śmietana 3 filiżanki
czosnek 2 zabki
ryż 5 dag
kapusta kiszona 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz ala puszta

Mięso pokroić w 30-40 g kostkę, dobrze umyć. Cebulę pokrojoną w cienkie plastry zeszklić na tłuszczu, wymieszać z roztartym czosnkiem, kminkiem i mieloną papryką, zalać 2 filiżankami wody i zagotować. Dodać mięso i dusić pod przykryciem, uzupełniając od czasu do czasu wygotowaną wodę. Gdy mięso jest prawie miękkie, dodać kiszoną kapustę i dolać tyle wody, aby przykryła powierzchnię kapusty: Kiedy kapusta będzie prawie miękka, dodać ryż i gotować wszystko do miękkości. Przed podaniem na stół przyprawić gulasz kwaśną śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiazur 10.12.2011 14:45
mniam
SmacznaPyza 10.12.2011 14:23
mięso to się myje przed krojeniem!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak