Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szyjka gęsia po żmudzku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól do smaku
pieprz do smaku
boczek 3 dag
cebula 1/2 szt
mleko 1/2 szkl
ziemniaki 4 szt
szyjka gęsia 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: szyjka gęsia po żmudzku

Ziemniaki obrać, opłukać i zetrzeé na tarce o drobnych otworach. Odcisnąć sok. Boczek i cebulę przesmażyć, dodać do utartych ziemniaków i zalać wrzącym mlekiem. Dodać odrobinę soli i pieprzu, wymieszać. Do skórki ściągniętej z szyjki włożyć nadzienie, oba otwory zaszyć, z wierzchu natrzeć solą i masłem. Wstawić do gorącego piekarnika i upiec. Podać pokrajaną na plastry i polaną gorącym, topionym masłem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak