Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gęś pieczona porcjowana

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

tymianek 1 łyżeczka
geś kawałki 1 kg
woda 1/2 szkl
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
olej sojowy 1 łyżka
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: gęś pieczona porcjowana

Kawałki skruszałej gęsi natrzeć solą, tymiankiem i rozkruszonymi listkami laurowymi (np. na noc). Rozgrzać olej, lekko obsmażyć na nim kawałki gęsi w szybkowarze, wlać wodę, zamknąć szybkowar. Ogrzewać 30 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego (na każdy następny kilogram gęsi dodawać po 15 minut).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 03.02.2012 10:31
dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak