Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czerwonej kapusty

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 0.5
kukurydza w puszce 0.5
majonez
Kwas cytrynowy Prymat
pieprz
sól
kapusta czerwona 0.5

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwonej kapusty

Kroki postępowania

1
Kapustę przecinamy na pół a następnie bardzo drobno szatkujemy. Dłuższe części poszatkowanej kapusty kroimy na mniejsze.
Krok 1 - Surówka z czerwonej kapusty foto
2
Nastawiamy w garnku wądę i dodajemy do niej szczyptę kwasku cytrynowego, następnie wrzucamy kapustę i gotujemy 5-8 minut (tak żeby kapusta była miękka - ale żeby się nie rozpadała, taka lekko chrupka).
Krok 2 - Surówka z czerwonej kapusty foto
3
. Kapustę dokładnie odcedzamy, następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i kukurydzę.
Krok 3 - Surówka z czerwonej kapusty foto
4
Sałatkę łączmy z majonezem oraz przyprawami wg uznania. podajemy do obiadu
Krok 4 - Surówka z czerwonej kapusty foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 28.02.2014 07:22
Lubię surówkę z czerwonej kapusty :)
malaczarna23 13.02.2012 13:49
super surówka
malcik111 28.12.2011 21:47
jutro wypróbuje:)
Mati13 10.12.2011 19:03
lubie czerwoną kapuste
Anna146 10.12.2011 16:39
uwielbiam taką surówkę do obiadu
msmariusz 10.12.2011 15:11
moja ulubiona

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak