Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak na wędzące

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
włoszczyzna pęczek
ziemniaki 4-5 szt
siekany koperek do smaku
biała kapusta 70 dkg
wędzony boczek 20 (chudy)

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak na wędzące

Kapustę poszatkowac. Włoszczyznę pokroic na paseczki. Ziemniaki obrac i pokroic w kostkę. Włoszczyznę i kapuste zalac ok 2l wody, dodac liśc laurowy i ziele angielskie oraz posolic. Gotowac około 20minut po czym dodac ziemniaki. Boczek pokroic i wytopic na patelni. Skwarki dodac do . Cebulę zeszklic na tłuszczu od boczku i także dodac do zupy. Gotowac aż ziemniaki będa miękkie. Doprawic pieprzem. Na tależu posypac koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magical66 07.05.2011 19:36
nic dodać nic ująć :)
Agnieszka172 05.12.2010 20:11
Musi być pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak