Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekolada na gorąco

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

gorzka czekolada 2 dag
woda 50 ml
mleko 150 ml
bita śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: Czekolada na gorąco

Czekoladę podzielić na małe kawałeczki lub zetrzeć na grubej tarce. Do małego rondelka wlać wodę ,dodać czekoladę i podgrzewać bardzo powoli ,aż do zagotowania. Chwilę pogotować,cały czas mieszając i uważając ,aby czekolada się nie przypaliła. Wlać mleko, podgrzać mieszając,ale już nie gotować. Podawać przybraną bitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olivka 26.12.2011 08:09
czasami robie, dla łasuchów:-)
Miki 20.12.2011 18:55
super
Żaneta1 17.12.2011 22:06
bardzo lubie;]
Żaneta1 17.12.2011 22:06
bardzo lubie;]
Ewa95 15.12.2011 13:21
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak