Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszkopt z masą chalwową

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masa
margaryna 1 kostka
budyń czekoladowy
chalwa sezamowa 30 dkg
czekolada mleczna 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: biszkopt z masą chalwową

budyń ugotować wg przepisu na opakowaniu tylko dodać połowę mleka, tabliczkę czekolady rozpuścic w kąpieli wodnej, ostudzony budyń ucierać porcjami z margaryną, do utartej masy dodać rozdrobnioną chałwę ucierać następnie dodać połowę rozpuszczonej czekolady, nie goracej, masą przełożyć biszkopt, wierzch ciasta posmarować rowniez masą i polać polewą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 13.11.2012 14:39
apetyczne
Wiesława1 27.05.2012 17:31
oh pyszności
traktorek 30.12.2011 15:55
pyszne
1j1o1l1a1 10.12.2011 15:43
fajne...tylko szkoda chałwy, jeśli pyszna sama w sobie :)))
iziona 10.12.2011 08:03
ja to zjadłabym chałwę zanim ciasto by się upiekło :), ale ciach fajne
Wacław 09.12.2011 21:33
rewelacja,mniam !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak