Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

barszcz czerwony z grzankami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraczki 4 szt
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
włoszczyzna 1/2 porcji
Kwas burakowy 2 szkl
sól
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: barszcz czerwony z grzankami

Obrane i pokrojone w kostkę buraki zalewamy wodą dodajemy włoszczyznę i przyprawy gotujemy około 30 min i odstawiamy do wychłodzenia, letni wywar przecedzamy, do czystego wywaru dodajemy kwas buraczany przyprawiamy solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny, odstawiamy by smaki się połączyły przed podaniem podgrzewamy ale nie gotujemy podajemy z grzankami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bursztynek 13.07.2012 00:19
hmm... z grzankami nie próbowałam
Wafelek2601 30.06.2012 15:48
Pyszny barszcz
cooleczka 27.05.2012 16:51
z grzankami jeszcze nie próbowałam
Ania67 13.03.2012 19:27
z grzankami nie próbowałam jeszcze
Ewelina38 26.02.2012 19:23
pyszny barszczyk, a z tymi grzaneczkami to rewelacyjny pomysł
Grazyna0211 17.02.2012 13:35
o fajny pomysł z grzankami nie robiłam
owca441 29.12.2011 21:49
barszczyk super, dodatek oryginalny
teresa18 29.12.2011 21:14
miło mi się zrobiło że moglam Cię poratować w biedzie
misia53 28.12.2011 17:35
Teresko kochana , z nieba mi spadłaś .....barszczyk mam pyszny ale uszek ani pasztecików już niet! idę więc grzaneczki robić i to natychmiast!
MAR3STA 10.12.2011 22:01
pyszny barszczyk

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak