Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GALARETKA DROBIOWA

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

MIĘSO Z DROBIU 25 DKG
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 ŁYŻKI
groszek konserwowy 0.5 OP.
marchew 1 SZT
natka pietruszki 1 OP.
sałata 1 SZT
jajko 1 SZT

Przepis i sposób przygotowania na: GALARETKA DROBIOWA

Mięso pokroić w kostkę. Żelatynę namoczyć w wywarze z drobiu. Jajko,groszek i marchew ugotować. Do foremek wlać warstwę galaretki. Po ostudzeniu dołożyć plasterki jajka, kostki mięsa, groszek, plasterki marchwi i natkę pietruszki. Całość zalać resztą galaretki. Wstawić do lodówki na ok. 2 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak