Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BISZKOPT W SERDUSZKA

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 200 gram
jajko 5 szt
cukier puder 150 gram
mąka tortowa 10 łyżek
kakao 3 łyżki
budyń cytrynowy 2 szt
sok z cytryny 3 łyżki
mleko 500 mili
galaretka agrestowa 1 szt
posypka ciemna

Przepis i sposób przygotowania na: BISZKOPT W SERDUSZKA

PRZYGOTOWANIE:

1-Ubijamy osobno białka ze szczyptą soli 2- Żółtka ubijamy z cukrem pudrem dodajemy ubite białka 3- Dodajemy mąkę z kakao przesiane przez sitko i delikatnie mieszamy 4- Na koniec dodajemy 50 gram rozpuszczonej ostudzonej Kasi 5- Wylewamy na dużą blaszkę na papier do pieczenia ciasto biszkoptowe 6- Upieczony wystudzony biszkopt przecinamy w poprzek 7-Wycinamy serduszka foremką i wyjmujemy je Krem cytrynowy 1- Będzie nam potrzebne pól litra mleka z czego odlewamy 1 szklankę i wsypujemy do niej budyń cytrynowy należy wymieszać 2- Do gotującego mleka wlewamy rozmieszany budyń cytrynowy i mieszamy cały czas do stężenia 3-Studzimy budyń 4- 150 gram Kasi miksujemy na puch dodajemy ostudzony budyń i miksujemy na masę 5 -Przekładamy ciasto kremem a następnie w miejsca wyciętych serduszek wlewamy zastygniętą galaretkę agrestową

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 07.08.2012 07:45
urocze
eeee 13.04.2012 17:03
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak