Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki konserwowe z papryką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki 1/2 kg
cebula 1 szt
ziele angilelskie 5 ziaren
woda 1 l
ocet 1/2 szklanki
sól 1 łyżka
cukier 1,5 łyzki
papryka 1/2 (kolorowa)

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki konserwowe z papryką

Do wody dodajemy ocet i przyprawy,pokrojoną na plasterki cebulę, gotujemy i studzimy. Ogórki w całości i pokrojoną paprykę układamy w wyparzonych słoikach, zalewamy zalewą prawie do pełna ( centymetr od góry), zakręcamy i wkładamy do garnka z zabezpieczonym grubym papierem lub ściereczką dnem, zalewamy wodą do 3/4 wysokości słoików. Gotujemy około 20 minut od zagotowania, na średnim ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 30.03.2013 19:58
fajne połączenie
Wacław 18.01.2013 15:18
oj,lubię takie ,mniam
IZABELA29 06.12.2012 09:19
tak nie robiłam ale zapowiadają się smaczne
ben-ka 04.12.2012 15:28
świetny pomysł,warto tak zrobić.
romanrafal
romanrafal 27.11.2012 15:29
pycha ogóreczki
pacpaw 28.06.2012 22:01
ciekawe czy jakby dorzucić papryczkę chili to by ogórki były pikantniejsze czy ostry smak "rozszedłby się"
dorota20w 21.02.2012 13:41
musze spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak