Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z lnu \'\'lnianka\'\'

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

siemię lniane 1 szkl
cebula 1 szt
ogórki kiszone 3 szt
przecier pomidorowy 4 łyżki
sól do smaku
woda 1 (gorąca)

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z lnu \'\'lnianka\'\'

Siemię lniane prażyć na suchej ,gorącej patelni przez 3 minuty,ciągle mieszając ,następnie po ostudzeniu ziarna zmielić go w młynku do kawy na mączkę,zmielone ziarno zalać gorącą wodą do uzyskania gęstej,klejącej się masy,następnie dodać drobno posiekaną cebulę,obrane i pokrojone w kosteczkę ogórki kiszone,przecier pomidorowy ,sól i wszystko dokładnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 28.08.2012 09:31
fajne
Margo1 28.08.2012 09:31
fajne
adam1f 08.04.2012 08:17
dobre
Mariusz10 23.01.2012 18:19
fajna
fictor123 11.12.2011 13:56
pycha
caralajna 09.12.2011 19:17
siemię lniane mielone zawsze wcinam na słodko :) może spróbuję raz inaczej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak