Przepis i sposób przygotowania na: Pyszne pączki
1- Najpierw przesiewam do miski mąkę ,mieszam z cukrem, cukrem waniliowym, oraz ze skórką z cytryny. 2-Drożdże kruszę i rozpuszczam w letnim mleku. 3-Dodaję do mąki. 4-Następnie dodaje jaja, żółtko i masło. 5-Wyrobiam elektrycznym mikserem na gładkie ciasto, przykrywam, odstawiam w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 30 minut. 6-Po wyrośnięciu ciasto raz energicznie zagniatam. 7- Formuje około 16 kulek i kładę na papier pergaminowy do wyrośnięcia 8 - Smażę je na głębokim oleju następnie wyciągam i jeszcze gorące nadziewam szprycą konfiturę LUKIER 1 -Cukier puder rozmieszać z sokiem z cytryny powstaje lukier paczki maczam najlepiej w miseczce żeby był lukier maczam paczki i posypuje kolorowa posypką