Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta kiszona z zurawiną

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 10 kg
marchewka 10 sztuk
sól 200 gram
żurawina 1-2 garście

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta kiszona z zurawiną

Kapustę szatkujemy, w beczce i worku układamy porcjami poszatkowaną kapustę , solimy, dodajemy równiez startą na tartce marchewkę i kilka zurawin. kapustę ugniatamy tak długo aż puści sok. Czynnosc powtarzamy az do końca kapysty,worek zamykamy, na górę wkładamy cięzki kamień.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zuzanna_z 16.12.2011 10:33
smaczne i zdrowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak