Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone filety z morszczuka

5.0
(59)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z morszczuka 4 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
mąka do panierowania
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone filety z morszczuka

Kroki postępowania

1
Rybę rozmrażamy i dzielimy duże filety na pół.
Krok 1 - Smażone filety z morszczuka foto
2
nastepnie osuszamy z nadmiaru wody i przyprawiamy pieprzem.
Krok 2 - Smażone filety z morszczuka foto
3
rybe panierujemy w mące.
Krok 3 - Smażone filety z morszczuka foto
4
a następnie jajku rozmięszanym z solą i kucharkiem.
Krok 4 - Smażone filety z morszczuka foto
5
nastepnie rybe panierujemy w bułce tartej.
Krok 5 - Smażone filety z morszczuka foto
6
smażymy na złoty kolor na rozgrzanym oleju.
Krok 6 - Smażone filety z morszczuka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak