Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa rybna, czyli śledzie w śmietanie

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

matiasy 1 kg
cebula 3 szt.
śmietana 12% 1,5 szt.
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa rybna, czyli śledzie w śmietanie

Śledzie zamoczyć na noc w zimnej wodzie.
Pokroić w kawałeczki. Cebulę pokroić w piórka i sparzyć.
Dodać półtora opakowania śmietany 12 %, wymieszać.
Doprawić solą i pieprzem.
Podawać z gorącymi ugotowanymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 04.02.2014 20:44
zupa śledziowa to jest to
Motorek 17.10.2013 17:27
uwielbiam takie śledziki
Bernadeta1 28.07.2013 09:03
pyszne śledziki w śmietanie
joanna__s 09.12.2011 17:44
Mój teściu tak mówi, stąd nazwa :)
1j1o1l1a1 09.12.2011 16:59
dobre, mimo że to jednak nie \"zupa\" :))
Marcin Vw1 09.12.2011 16:39
dobre są takie śledziki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak