Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mintaj w paprykowej potrawce

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mintaj 70 dag
cebula 1 sztuka
papryka 2 sztuki
por 1 sztuka
czosnek 3 ząbki
śmietana 1/2 szklanka
przecier pomidorowy 2 łyżki
sól
pieprz
natka pietruszki
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj w paprykowej potrawce

Rybę porcjujemy. Oprószamy solą i pieprzem. Paprykę kroimy w paseczki, por w pól talarki, cebulę i natkę pietruszki siekamy. Całość delikatnie podduszamy. Rybę przekładamy do naczynia żaroodpornego, skrapiamy masłem, przykrywamy warzywami i zapiekamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak