Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort kakaowo-kawowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
masło 15 dag
mąka 30 dag
cukier 3/4 szklanka
jaja 4 sztuki
kakao 3 sztuki
olej 3 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Krem:
masło 20 dag
cukier puder 1 szklanka
żółtko jajek 3 sztuki
kawa rozpuszczalna 3 łyżeczki
cukier wanilinowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Tort kakaowo-kawowy

Masło, cukier, olej, kakao podgrzewamy. Studzimy. Dodajemy żółtka, mąkę, proszek do pieczenia, ubitą pianę z białek. Pieczemy ciasto w tortownicy 50 min w 200 stopniach. Żółtka ucieramy na parze z oba cukrami. Masło ucieramy z odrobiną cukru - dodajemy do masy żółtkowej. Kawę zalewamy 1/2 szklanką wody, studzimy i stopniowo wlewamy do masy. Ciasto dzielimy na pól, przekładamy kremem, dekorujemy wg własnych upodobań i fantazji :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 13.12.2011 00:03
Apetyczny przepis
M-W 09.12.2011 15:47
super przepis na tort

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak