Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żeberka cielęce z boczkiem i serem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól do smaku
pieprz do smaku
słonina 4 plasterki
żółty ser 5 dag
smalec 6 dag
żeberka 4 szt
boczek 4 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: żeberka cielęce z boczkiem i serem

Mięso na każdym żeberku naciąć wzdłuż aż do kości, włożyć w nacięcie plaster boczku, nasypać tartego sera i pieprzu. Obrumienić na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu, posypać solą i pieprzem. Każde żeberko przykryć plasterkiem słoniny, posypać resztą sera, wlać na dno kilka łyżek wody. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 10 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gottrina 09.12.2011 16:06
lubie żeberka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak