Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Vichyssoise - zupa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 3 łyżki
DUŻY POR 1 szt
bulion drobiowy 3 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat szczypta
kwaśna śmietana 4 łyżki
natka pietruszki 1 łyżka
ziemniaki

Przepis i sposób przygotowania na: Vichyssoise - zupa

Ziemniaki kroimy w kostkę, por w paski. Masło rozgrzewamy w garnku. Dodajemy ziemniaki i por. Smażymy na wolnym ogniu kilka minut. Następnie dodajemy bulion i gotujemy aż warzywa zmiękną Schładzamy, miksujemy, dodajemy śmietanę. Doprawiamy do smaku. Podajemy posypane natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak