Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka parówkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki 8 sztuk
kiełbasa 2 sztuki
makaron sprężynki 50 dag
cebula biała 2 sztuki
pieczarki 50 dag
kukurydza 1 puszka
sos pomidorowy primo gusto 1 kartonik
żółty ser 1 kostka
pomidory pelati krojone puszka

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka parówkowa

Makaron gotujemy według uznania ( trzeba wziąć pod uwagę, iż w piekarniku może stać się bardziej miękki). Parówki i kiełbasę należy pokroić w plasterki i podsmażyć na patelni (do zarumienienia). Cebulę kroimy w piórka, zaś pieczarki w plasterki i podsmażamy (cebulę należy zeszklić, zaś pieczarki powinny puścić wodę). Wszystkie składniki przekładamy do naczynia żaroodpornego, dodajemy kukurydzę, pomidory i sos. Całość posypujemy żółtym serem i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 30 minut. Żółty ser można także wmieszać w resztę składników, wtedy zapiekanka będzie bardziej ciągnąca :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak