zapiekanka parówkowa

zapiekanka parówkowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • parówki

    8 sztuk
  • kiełbasa

    2 sztuki
  • makaron sprężynki

    50 dag
  • cebula biała

    2 sztuki
  • pieczarki

    50 dag
  • kukurydza

    1 puszka
  • sos pomidorowy primo gusto

    1 kartonik
  • żółty ser

    1 kostka
  • pomidory pelati

    krojone puszka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy według uznania ( trzeba wziąć pod uwagę, iż w piekarniku może stać się bardziej miękki). Parówki i kiełbasę należy pokroić w plasterki i podsmażyć na patelni (do zarumienienia). Cebulę kroimy w piórka, zaś pieczarki w plasterki i podsmażamy (cebulę należy zeszklić, zaś pieczarki powinny puścić wodę). Wszystkie składniki przekładamy do naczynia żaroodpornego, dodajemy kukurydzę, pomidory i sos. Całość posypujemy żółtym serem i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 30 minut. Żółty ser można także wmieszać w resztę składników, wtedy zapiekanka będzie bardziej ciągnąca :)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat