Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rulony z szynki z brzoskwinią

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wędzona 12 plastrów
chrzan świeżo starty 1 łyzka
ketchup 2 łyżki
jajko ugotowane na twardo 3 szt
majonez tradycyjny 4 łyżki
śmietana 3 łyżki
groszek konserwowy 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
brzoskwinie w puszce 3-4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Rulony z szynki z brzoskwinią

Żółtka przetrzeć przez sitko, brzoskwinie posiekać, połączyć z żółtkami, chrzanem i keczupem, doprawić solą i pieprzem. Plastry szynki posmarować nadzieniem i zwinąć w rulony które układamy na półmisku i polewamy majonezem wymieszanym z ubitą śmietaną i groszkiem dekorujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 13.12.2011 12:57
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak