Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski kapuściane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek 20 dag
kiełbasa 20 dag
cebula 1 sztuka
ziemniaki 0,5 kg
jajko 2
natka pietruszki
bulion
kapusta kiszona

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski kapuściane

Boczek i kiełbasę posiekać w drobna kostkę. Smażyć na rozgrzanym oleju razem z cebula. Pół kilograma ziemniaków zmielić dodać do nich wcześniej podsmażone składniki i ponadto 2 jajka, natkę pietruszki sól i pieprz do smaku. Wszystko dokładnie wymieszać i zrobić z tego papkę. Do ugotowanego gorącego buliony wkładać uformowane kluseczki i gotować do miękkości. W garnku udusić kapustę kiszoną i wyłożyć na talerze. Kluseczki układać na kapuście.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 11.10.2010 00:04
super
wojtek10_89 19.07.2010 13:37
wydaje się proste, postaram sie zrobić;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak