Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa gulaszowa mamy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 40 dag
cebula 1 szt
czosnek 1 ząbek
marchewka 1 szt
seler 1/4 szt
ziemniaki 3 szt
sól
woda 1,5 l
papryka czerwona 1 szt
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gulaszowa mamy

Mięso myjemy, a następnie kroimy w kostkę. To samo robimy z cebulą, którą następnie podsmażamy na niewielkiej oleju. Dodajemy do cebuli mięso i wyciśnięty czosnek. Razem wszystko smażymy. Następnie wlewamy wodę, wrzucamy liść laurowy, ziele angielskie. Pozostałe warzywa kroimy w kostkę i wrzucamy do mięsa. Razem to wszystko gotujemy około godziny. Na koniec przyprawiamy wedle smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 09.12.2011 14:10
już dawno nie robiłam gulaszu.... ale bym sobie taki zjadła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak