Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpajza- deser śląski

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 szt
cukier 20 dag
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżeczki
sok z połowy cytryny
wódka 20 ml
kakao 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Szpajza- deser śląski

Ubić pianę z białek, żółtka utrzeć z cukrem. Ostrożnie połączyć obie masy, uważając aby piana nie opadła. Dodać namoczoną i rozpuszczoną żelatynę. Krem podzielić na dwie równe części, do jednej dodać sok z cytryny i dokładnie wymieszać. Do drugiej części dodać kakao rozpuszczone w wódce i również wymieszać. Obie masy przekładać na przemian do pucharków, każdą warstwę wygładzać łyżeczką. Udekorować wisienką koktajlową.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak