Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

barszcz zakwaszany

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 5 sztuk średnich
woda letnia
przyprawy do smaku
chleb razowy skórka

Przepis i sposób przygotowania na: barszcz zakwaszany

Buraki obrać ze skórki, pokroić w talarki i umieścić w szklanym słoju razem ze skórką razowego chleba pieczonego na zakwasie. Zalać letnią wodą. Odstawić na 3-5 dni. Ugotować razem z ulubionymi przyprawami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 07.10.2013 10:23
przydatny przepis
adelajda 16.07.2013 15:43
robię podobny zakwas
ONY_za_kare 01.07.2013 13:55
lubię takie!
Wafelek2601 11.06.2013 23:04
Przepyszny domowy barszczyk
aisza1 24.04.2013 13:08
barszcz zrobiony na takim zakwasie musi być smakowity
Mati13 06.03.2013 18:26
barszcz zrobiony na takim zakwasie musi być świetny
Mati13 04.01.2013 21:12
jest świetny!
anemon 23.11.2012 08:17
Barszcz na domowym zakwasie jest bardzo zdrowy i jednocześnie bardzo smaczny.
Mati13 16.11.2012 15:58
taki jest pyszny, aromatyczny
kate.500 26.07.2012 22:36
pycha
gacopierz23 21.07.2012 13:07
zupa z takim zakwasem najlepsza
caralajna 04.04.2012 20:32
znów robię na Święta i tym razem dodałam kilka ząbków czosnku do zakwaszenia
Anna152 18.03.2012 07:33
super
Dorian 14.01.2012 00:27
ekstra
jozefinach 23.12.2011 23:39
Pychota:)))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak