Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażona ryba pi indyjsku na ostro

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z białej ryby 50 dag
sok z cytryny 2 łyżki
mąka pszenna 3 łyżki
mąka kukurydziana 3 łyżki
Przyprawa garam masala orientalna Prymat 1 łyżeczka
chili 1 łyżeczka
jajko 1 szt
olej do smażenia
Kurkuma mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Smażona ryba pi indyjsku na ostro

Filety włożyć do miski i skropić je sokiem z cytryny. Mąkę przyprawić garam masala, kurkumą i chili. Na talerzu rozkłócić jajko. Rybę panierować najpierw w jajku, potem w mące z przyprawami. Smażyć ok 3-4 min na dobrze rozgrzanym głębokim oleju. Podawać z cząstką cytryny.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak