Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z wołowiną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina bez kości 40 dag
boczek wędzony 20 dag
cebula 2 szt
pieczarki 1/2 kg
pomidor 4 szt
natka pietruszki 1 pęczek
ryż 2 woreczki
imbir do smaku
bulion 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z wołowiną

Ryż gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, cebule siekamy i szklimy w garnku, następnie dodajemy pieczarki, przyprawiamy do smaku i dusimy. Smażymy na patelni wołowinę pokrojoną w kostkę i posiekany boczek. Imbir kroimy w drobną kostkę i dodajemy pół łyżeczki. Pomidory kroimy i dodajemy do pieczarek i cebuli. Wlewamy bulion i dusimy przez 15 min. Następnie dodajemy ryż i wszystko dokładnie mieszamy, dusimy przez 2 min i dodajemy na końcu natkę pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak