Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowe trufle z herbatników

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 20 dag
cukier puder 6 łyżek
herbatniki 20-25 dag
kakao ciemne 2 łyżki
płatki kukurydziane 1/3 szkl
migdały mielone 2-3 łyżki
spirytus 2 łyżki
kakao z cukrem 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowe trufle z herbatników

Kroki postępowania

1
Margarynę włożyć do miski, wsypać cukier puder i dokładnie utrzeć. Następnie dodać pokruszone ciastka, zmielone migdały, pokruszone płatki kukurydziane, spirytus, kakao.
Krok 1 - Czekoladowe trufle z herbatników foto
2
Wszystko razem dokładnie wymieszać tak aby powstała masa..
Krok 2 - Czekoladowe trufle z herbatników foto
3
Z masy rękami formować kuleczki wielkości małego orzecha włoskiego, obtaczać w słodkim kakao i układać na talerz.
Krok 3 - Czekoladowe trufle z herbatników foto
4
Włożyć do lodówki i wystudzić, można je przechować przez kilka dni.
Krok 4 - Czekoladowe trufle z herbatników foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 05.03.2013 09:59
chętnie spróbuję
Motorek 05.03.2012 10:22
bomba
BernadettaP 11.02.2012 09:50
pycha !
Iwona51
Iwona51 15.12.2011 10:36
fajne
emilia11 09.12.2011 14:18
proste i smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak