Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowy gulasz.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 60 dag
marchew 1 duża
por 1
papryka czerwona 3
koncentrat pomidorowy
margaryna do smażenia
woda
mąka 1 łyzka
Kucharek przyprawa uniwersalna
Zioła prowansalskie suszone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowy gulasz.

Kroki postępowania

1
Mięso pokroić w kostkę i podsmażyć na margarynie. Przyprawić.
Krok 1 - Pomidorowy gulasz. foto
2
Do mięsa dodać pokrojoną por i startą na tarce marchew.
Krok 2 - Pomidorowy gulasz. foto
3
Miąższ papryki zetrzeć na tarce (skórkę wyrzucić).
Krok 3 - Pomidorowy gulasz. foto
4
Paprykę dodać do mięsa i podlać wodą. Dusić pod przykryciem do miękkości. Gdy gotowe, zaciągnąć wodą z mąką i chwilę pogotować.
Krok 4 - Pomidorowy gulasz. foto
5
Podawać z ziemniakami lub kaszą.
Krok 5 - Pomidorowy gulasz. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 02.10.2012 21:37
coś co lubię, nawet bardzo
Katarzyna/kate1980 14.12.2011 21:54
superowy przepis
Mysiunia 09.12.2011 16:08
smaczny:)
Weronika_eM 09.12.2011 12:50
pycha
Sroczka 09.12.2011 12:22
przepyszny
Beatris 09.12.2011 12:11
Zapowiada się bardzo smakowicie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak