Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt orzechowy II

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółtko jajek 5 szt
białko 5 szt
orzechy zmielone 150 g
cukier 5 łyżek
mąka 5 łyżek
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt orzechowy II

Białka ubić na sztywno, dodając po 1 łyżce cukru.
Dodać żółtka i lekko wymieszać.
Dodać orzechy mieszając.
Na koniec dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i lekko wymieszać.
Piec w temp. 150 stopni z termoobiegiem przez 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 15.11.2011 22:46
Fajna alternatywa dla klasycznego biszkoptu :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak