Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety z łososia pieczone w piekarniku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z łososia 1/2 kg
sok z cytryny 2 łyżki
oliwa 3 łyżki
cebula 1 szt
por 1 szt
koper 5 gałązek
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z łososia pieczone w piekarniku

Filety umyć, osuszyć w papierowym ręczniku, skropić sokiem z cytryny, pokroić na kawałki o dł 10 cm, szer 3 cm. Oprószyć solą i pieprzem, odłożyć w chłodne miejsce na pół godziny. Por podzielić na pojedyncze liście, cebulę na krążki, wrzucić do wrzącej wody na 10 sekund, wyjąć, Na każdy kawałek ryby ułożyć po kilka krążków cebuli i małą gałązkę koperku, zwinąć jak roladkę, owinąć liściem pora, spiąć wykałaczką. Ułożyć pionowo w brytfannie, skropić oliwą, przykryć folią aluminiową. Włożyć do piekarnika, piec około 20-30 minut w temp 190 stopni. Podawać z ryżem i gotowanymi warzywami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 11.12.2012 09:50
uwielbiam łososia
IlonaAlbertos 12.07.2012 22:19
Smakowite danie.
cooleczka 18.04.2012 20:40
smacznie i dietetycznie :)
Ada-Gaba 06.02.2012 06:52
pycha
kasiazur 09.12.2011 11:13
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak